« »

CPU-hastighet

Jag tyckte min bildredigering blev allt långsammare, då främst Lightroom som är mitt primära verktyg. Min PC är nu 3 år gammal och jag började fundera i termer skaffa nytt eller uppgradera.MB_blogg_5723

Jag började med att kolla hur min egen dator mådde och med programmet OCCT kunde jag mäta CPU-hastighet och temperaturer i datorn. Där såg jag att temperaturen blev väldigt hög vid belastning. Det finns en skyddsmekanism i CPU’n att när temperaturen blir för hög (ca 100 grader) så sänker den sin hastighet för att inte gå sönder. I mitt fall blev det en halvering av CPU-hastigheten, vilket i mitt fall är förödande eftersom det är ju då jag behöver all kraft till bildredigeringen.

Efter en dust med dammsugaren på hela datorn inklusive grafikkortet så går min dator som smort igen

 

 

 

Kommentera