« »

GMJS – Modelljärnväg

Fotografiska Föreningen i Göteborg besökte GMJS (Göteborgs ModellJärnvägsSällskap) häromdagen. De har en fantastisk anläggning där nästan allt är byggt för hand och i skala 0 (Skala noll = 1:45). Anläggningen visas upp för allmänheten varje år runt förste november, under ett antal torsdagar och söndagar.

Det är inte bara lok och vagnar som är miniatyrer av verkliga ting, även stationshusen och många av miljöerna har sin förlaga någon gång i Sverige. Tittar man riktigt noga på detaljerna så berättar de en liten historia. Här kan man se ett mord, ett kärlekspar och också en naken kvinna – kan Du finna dem ?

Anläggningen är stor, nästan 100 m2 och under visningarna är det 12 man som kör anläggningen. Har Du inte sett den än ? så passa på, det är fascinerande hur duktiga byggare de är, allt enligt förlagan in i minsta detalj.

Kommentera