« »

Summering 2012

Ännu ett år som fotograf har tagit slut och här följer en sammanfattning av det, för 2012 har varit ett för mig ett fantastiskt fotoår.

Jag har etablerat mig som porträttfotograf och driver numera bolaget Lavendelfoto. Jag har skaffat studio i Krokslätt, införskaffat mer utrustning, inte minst Nikon D800.

Jag har hållt min kurs Kursenkelt igen och kommer fortsätta med den även 2013. Jag har hunnit med att fotografera 2 stycken teaterföreställningar, 3 stycken bröllop, fotograferat konsulterna på Curago, fotograferat ca 50 personer på Volvo Personvagnar + en hel del dokumentära foton som komplement till interna meddelanden.

Jag är numera styrelseledamot i Fotografiska föreningen, och i dess regi hållit workshops i Bildanalys och hur man skapar egen hemsida (med WordPress) samt arrangerat en fotokurs på Nordens Ark.

För att kunna bli en bättre fotograf så måste jag öva och åter öva och för det behöver jag personer som vill bli fotograferade. Vill Du också bli fotograferad, tveka inte utan ta kontakt. Kostnaden för en fotosession är mycket prisvärd och fotosessionen uppskattas av många. Enklast når Du mig via min kontaktsida. Hör av Dig.

Jag är också intresserad av att fotografera enligt TFP. Läs mer om TFP här.

Stort tack till alla Er som hjälpt mig att bli en duktigare fotograf
och gjort mitt fotoår riktigt givande och kul.

 

Tjejkvartett

Tillsammans med 4 härliga tjejer hade vi hur kul som helst när vi tog personliga och gruppfoton ihop. Otroligt inspirerande när alla inblandade bjuder på sig själv. Se fler bilder på dem här.

 

Kompisarna

Bästa kompisarna Matilda och Towe kom även 2012 förbi för en fotosession, både en gång på våren och en gång dessutom senare på hösten. Det här är två som verkligen gillar att agera framför kameran (tuffa tag stundtals). Se fler bilder av dem, här på vårsessionen och här från höstsessionen.

 

Carina

Carina kom förbi för att få foton på sig själv. En bra present till sig själv tycker jag. Se fler foton på Carina här.

 

Thomas med familj

Jag fick nöjet att fotografera Thomas och hans härliga familj i deras hem. Se fler foton på dem här.

 

Anette A

Anette var om min studio för att få CV-foton med flera men vi passade på och tog några mer personliga foton samtidigt. Se mer av Anette här.

 

Bröllop 1

Jenny och Joakim gifte sig och jag fick förtroendet att föreviga detta tillfälle. Det blev mitt första bröllopsfotograferande och det gav blodad tand, det här gör jag gärna om igen. Se fler foton på dem här.

 

Jan D

Jan blev vald till personalrepresentant i Evry’s styrelse och behövde ett CV-foto. Se mer på www.evry.com

 

Teaterpjäs VaDuvill

Teaterföreningen Tåget i Borås uppförde VaDuVill och denna uppsättning fick jag förtroendet att fotografera. Se fler foton från föreställningen och backstage här.

 

Bröllop 2

Jag fick också förtroendet att fotografera när Jörgen och Marika gifte sig. Se fler foton från det tillfället här.

 

Teaterpjäs Aladdin

Teaterföreningen Tåget i Borås uppförde Aladdin och även denna uppsättning fick jag förtroendet att fotografera. Se fler foton från föreställningen och backstage här.

 

Bröllop 3

Christel och Björn gifte sig uppe vid Skansen Kronan och jag fick nöjet att föreviga detta tillfälle. Se fler foton från bröllopet här, lite andra bilder på dem här och på mig som brölloppsfotograf här.

 

Ridtävling

Fjärås Ryttarföreningen arrangerade en ridtävling och jag var på plats. Härligt och se alla duktiga ryttare. Se fler foton därifrån.

 

Rebecca

Rebecca är en ung blivande sångartist som jag har fått nöjet att fotografera. Hon agerade också lite senare som modell i min kurs Blixtenkelt. Se mer av Rebecca här och mer från kursen här.

 

Sabina

Sabina kom om för att få några foton på sig själv, ett initiativ jag hoppas fler kommer till mig för. Se fler foton på henne här.

 

Curago

Jag har fotograferat alla konsulterna på Curago, foton att användas till CV, hemsida, presentationer mm. Fotona är tagna för att passa olika ändamål  i halvkropp och helkropp, i färg och svartvitt, med vit och grå bakgrund. Se fler foton här.

 

Volvo Personvagnar

Jag har under hösten fotograferat drygt 50 personer på VCC i olika miljöer. Dessutom tagit en hel del dokumentära bilder att användas som komplement till interndokumentationen. Se fler foton här.

 

Kurs Blixtenkelt

Jag har åter hållt kursen Blixtenkelt, denna gång för Fotografiska Föreningens medlemmar. Rebecca ställde upp som modell. Jag kommer framöver att hålla kursen i min egna studio och då med färre deltagare för att göra den mer kvalitativ.  Géza gjorde en liten film om kursen som Du kan se här. Se fler foton här.

 

Neo

Den lille charmprinsen Neo har jag haft nöjet att få fotografera ett antal gånger, denna gång hemma hos mig. Se fler foton här.

 

Mikaela

Vackra Mikaela som är en kommande sångartist som bjöd friskt på sig själv i studion. Se fler foton här.

 

Alina

Vackra Alina kom förbi studion tillsammans med sin lillebror. Se fler foton här.

 

Deniel

Jag fick nöjet att fotografera Deniel och hans härliga familj hemma hos dem. Se fler foton här.

 

Fotografer

Ibland är det kul att bara fotografera sina fotokompisar, dessa bilder från Nordens Ark. Se fler bilder här.

 

Djur

Jag fotograferar ju inte bara människor utan även andra ting. Med ekorren vann jag hemsidetävlingen på tema Fritt.

 

Till sist

Tack alla för att jag har fått möjligheten att få fotografera Er och hoppas att jag får fler möjligheter framöver för jag tycker det här är väldigt skoj. Alla tänkbara scenarior är välkomna så hör av Dig.

Passa gärna också på att kolla in mina portfolio-bilder under fliken Portfolio.

Avslutar med ett sommarfoto med en förhoppning om ett riktigt fint 2013.

Önskar Dig ett fantastiskt 2013 och hoppas att vi får anledning att träffas

Kommentera