« »

Kameratips – Hur hantera kameran vid arktisk kyla

Hur skall man bete sig med sin kamera när det är svinkallt ute. Här ett tips från New York Institute of Photography. En sammanfattning av artikeln följer här.

Surtesjön

En självklarhet förstås men se till att Du är rätt klädd för att vara ute i kylan, inte minst eftersom man som oftast håller sig stilla. Det är enklare att fotografera om fingrar och fötter inte är stelfrusna.

Se till att hålla batterierna varma. De tappar fort kraft i kylan. Ha Dina batterier varmt när Du inte fotograferar och ha Dina extra batterier i fickan eller annan varm plats invid kroppen. Se till att försöka hålla kameran varm under tiden som Du inte fotograferar, exempelvis under jackan.

När kameran kommer från kylan in till värmen, kommer luftfuktigheten att ge kondens på objektiv och kamera. För att undvika detta, lägg kameran försluten i en plastpåse mens Du fortfarande är utomhus, ta sedan in kameran och låt den sakta bli varm igen.

Till sist

Läs artikeln på deras hemsida

Kommentera